Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
. ....

 

Με επιστολή του στον Πρόεδρο της Ε.Ε.Τ.Τ. κ. Νικήτα Αλεξανδρίδη τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Νίκος Σηφουνάκης αναφέρεται στο θέμα της δημόσιας διαβούλευσης για την Τροποποίηση και Κωδικοποίηση διατάξεων του Κανονισμού Διαχείρισης και Εκχώρησης Ονομάτων Χώρου (Domain Names) με κατάληξη .gr.
Ο κ. Σηφουνάκης σημειώνει ότι τόσο η σύντομη χρονική περίοδος που ορίστηκε, όσο και η κλειστή μεθοδολογία που επελέγη για τη διαβούλευση από την Ε.Ε.Τ.Τ. δεν ευνοούν τον αντικειμενικό σκοπό της μεταρρύθμισης του θεσμικού πλαισίου για την ονοματοδοσία στο διαδίκτυο. Αυτό γιατί λειτουργούν αποτρεπτικά στο να διατυπωθούν σαφώς, λεπτομερώς και σε συνθήκες πλήρους διαφάνειας οι απόψεις και οι προτάσεις όλων των ενδιαφερομένων μερών.
Ο νέος Κανονισμός πρέπει να είναι προϊόν της ευρύτερης δυνατής δημόσιας επεξεργασίας των αναθεωρητέων διατάξεων. Να έχει προκύψει μέσα από μια γόνιμη διαδικασία ανταλλαγής τεκμηριωμένων επιχειρημάτων. Διαφορετικά είναι εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο να διατηρηθούν τα υφιστάμενα προβλήματα και οι ασάφειες που ταλαιπωρούν τους οργανισμούς, τις επιχειρήσεις και τους χρήστες του διαδικτύου.
Στη συνέχεια της επιστολής του ο κ. Σηφουνάκης προτείνει στον Πρόεδρο της Ε.Ε.Τ.Τ.:
α) να δοθεί άμεσα παράταση για τρείς ακόμα μήνες στη διαβούλευση για την τροποποίηση του Κανονισμού διαχείρισης και Εκχώρησης Ονομάτων Χώρου (Domain Names)
β) να δημιουργηθεί από την Ε.Ε.Τ.Τ. ιστοσελίδα στην οποία να μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να διατυπώσει δημόσια τα σχόλια και τις παρατηρήσεις του επί συγκεκριμένων διατάξεων του κανονισμού
γ) να διοργανώσει η Ε.Ε.Τ.Τ. ειδική συνάντηση-εκδήλωση με την οποία να κορυφωθεί η δημόσια διαβούλευση πριν την οριστικοποίηση του νέου Κανονισμού.